INFORMATIKA FANINI O’QITISHDA SUN’IY INTELEKTDAN TO’G’RI FOYDALANISH - Ismadiyorova Inobat Shuxrat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida, xususan, informatika fanini  o‘qitish  jarayonida  sun’iy  intellekt  (SI)  texnologiyalaridan  unumli  va  to‘g‘ri foydalanish masalalari tadqiq etilgan. Muallif SI vositalarining dars samaradorligini oshirish,  o‘quvchilarning  dasturlash  va  raqamli  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  hamda mustaqil ta’limni faollashtirishdagi ijobiy imkoniyatlarini tahlil qiladi. Shu bilan birga, ta’limda sun’iy intellektdan foydalanishning pedagogik prinsiplari, metodik tavsiyalari hamda  o‘quvchilar  orasida  tayyor  axborotga  qaramlikni  kamaytirish  va  tanqidiy fikrlashni  shakllantirish  strategiyalari  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari  informatika o‘qituvchilari uchun raqamli dars muhitini to‘g‘ri loyihalashda amaliy tavsiya bo‘lib xizmat qiladi.