PSIXOLOGIK ZO’RAVONLIK VA UNING NAMOYON BO’LISH SHAKLLARI - Yaxyoyeva Shaxnoza Axmadjonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Psixologik  zoʻravonlikning  namoyon  boʻlishiga,  shuningdek, haxsning oʻzini oʻzi qadrlashi va qadr-qimmatini pasaytirishga qaratilgan kamsituvchi harakatlar (masalan, doimiy tanqid qilish, shaxsning qobiliyatini kamsitish, haqorat qilish), qoʻrqitish, oʻziga, sherigiga, bolalariga, doʻstlariga jismoniy zarar yetkazish bilan tahdid qilish yoki sherigining qarindoshlari, uy hayvonlarini oʻldirish, sherigining shaxsiy  narsalarini  yoʻq  qilish,  oila  yoki  doʻstlardan  majburiy  izolyatsiya  qilish [18] , (oʻtmishdagi zoʻravonlikni rad etish) [19]  kabilar kiradi.