MAKTAB BITIRUVCHILARINING OLIY TA’LIMDA YO‘NALISH TANLASHDAGI QIYINCHILIKLARI VA ULARNING YECHIMLARI - Ismatova Nilufar Gʻoibnazarovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bugungi kunda maktab bitiruvchilarining oliy ta’lim  muassasalariga  kirish  oldidan  kasb  va  yo‘nalish  tanlash  jarayonida  duch kelayotgan  asosiy  muammolari  tahlil  qilinadi.  Maqolada  bitiruvchilarga  ta’sir ko‘rsatuvchi  tashqi  va  ichki  omillar,  jumladan,  psixologik  bosim,  axborot yetishmovchiligi va ijtimoiy stereotiplar yoritilgan. Shuningdek, to‘g‘ri kasb tanlash bo‘yicha tavsiyalar va yechimlar keltirilgan.