FIZIK QONUNLARNING ELEKTR VA MEXANIKA TEXNOLOGIYALARIDAGI ROLI - Yadigarova Gulbahor Rajabovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA   Ushbu  maqolada  fizika  fanining  asosiy  qonunlari  va  tamoyillarining  elektr hamda  mexanika  yo‘nalishlaridagi  amaliy  qo‘llanilishi  o‘rganilgan.  Shuningdek, mazkur qonuniyatlarni kasbiy ta’lim tizimida o‘qitishning ilmiy-metodik va didaktik jihatlari tahlil etilgan. Tadqiqotda elektr zanjirlari faoliyati, elektromagnit jarayonlar, Nyuton  qonunlari  hamda  energiyaning  saqlanish  qonunining  texnik  qurilmalar  va ishlab  chiqarish  tizimlaridagi  ahamiyati  yoritilgan.  Bundan  tashqari,  fizika  fanini o‘qitishda  innovatsion  pedagogik  yondashuvlar,  laboratoriya  mashg‘ulotlari  va raqamli  modellashtirish  vositalaridan  foydalanishning  afzalliklari  asoslangan. Tadqiqot  natijalari  fizika  fanini  amaliyot  bilan  integratsiyalashgan  holda  o‘qitish talabalarning nazariy bilimlarini mustahkamlash, kasbiy ko‘nikmalarini shakllantirish va kompetensiyalarini rivojlantirishga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini tasdiqlaydi.