AXBOROT TEXNOLOGIYALARI TA’LIMIDA MA’LUMOTLAR BAZASINI O‘ZLASHTIRISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI - Norqulov Farid, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  politexnikum  ta’lim  jarayonida  o‘quvchilarga  ma’lumotlar bazasi  bilan  ishlash  ko‘nikmalarini  shakllantirishda  zamonaviy  innovatsion metodlardan foydalanishning ahamiyati va samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqotda virtual laboratoriyalar, loyiha asosida o‘qitish texnologiyasi, gamifikatsiya elementlari hamda interfaol topshiriqlardan foydalanish orqali o‘quvchilarning amaliy bilimlari, mustaqil  fikrlash  qobiliyati  va  jamoada  ishlash  kompetensiyalarini  rivojlantirish imkoniyatlari yoritilgan.   Maqolada innovatsion pedagogik yondashuvlarning informatika fanini o‘qitish jarayonini yanada qiziqarli, tushunarli va amaliy yo‘naltirilgan holda tashkil etishdagi o‘rni  ko‘rsatib  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki,  zamonaviy  ta’lim metodlaridan  foydalanish  o‘quvchilarning  ma’lumotlar  bazasi  bo‘yicha  bilim  va ko‘nikmalarini  mustahkamlash,  ijodiy  yondashuvini  rivojlantirish  hamda  kasbiy kompetensiyalarini shakllantirishga xizmat qiladi.