MUQIMIY HAYOTI VA IJODI - Kamalxadjayeva Muxtasarxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  XIX  asr  oxiri  va  XX  asr  boshlaridagi  o‘zbek  mumtoz adabiyotining  yirik  namoyandalaridan  biri  bo‘lgan  Muhammad  Aminxo‘ja Muqimiyning hayoti va ijodiy faoliyati tahlil qilinadi. Shoirning adabiy merosi, uning o‘zbek  demokratik  adabiyoti  taraqqiyotidagi  o‘rni,  satirik  va  lirik  asarlarining g‘oyaviy-badiiy  xususiyatlari  yoritiladi.  Shuningdek,  Muqimiy  ijodining  milliy adabiyot rivojiga qo‘shgan hissasi ilmiy-nazariy jihatdan baholanadi.