ALGEBRA – ZAMONAVIY FANLAR ASOSI - Jovliyev Dilmurod Xamid o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:    Ushbu  maqolada  algebra  fanining  zamonaviy  fanlar taraqqiyotidagi  asosiy  o‘rni,  uning  eng  muhim  nazariy  va  amaliy  jihatlari,  boshqa tabiiy va aniq fanlar bilan uzviy bog‘liqligi to‘liq ochib beriladi. Algebra fundamental fan sifatida qurilish, fizika, informatika, texnika, iqtisod va hayotning boshqa barcha sohalarida qanday asosiy rol o‘ynashi, ilmiy tafakkurni shakllantirishdagi ahamiyati, tafakkur, mantiq, tahlil va modellashtirish imkoniyatlarini kengaytirishi haqida so‘z yuritiladi. Maqolada algebraik bilimlarning har bir ta’lim mazmunida nechog‘li zarur va asosiy bo‘lishi, bu fan o‘z fanlari, amaliyot va ishlab chiqarishdagi roli tafsiflanadi, real  hayotdagi  misollar  orqali  algebra  zamonaviy  taraqqiyotning  harakatlantiruvchi kuchi ekanligi namoyon qilinadi.