OʻZBEKISTONDA TASVIRIY SAN'ATNING BUGUNGI KUNDAGI RIVOJLANISH BOSQICHI - Abduqayumova Aqida Abdurashid qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  Oʻzbekistonda  tasviriy  san'atning  mustaqillik  yillaridan boshlab  bugungi  kungacha  bo‘lgan  rivojlanish  bosqichlari  tahlil  qilinadi. Mamlakatimizda  tasviriy  san'at  sohasida  amalga  oshirilayotgan  islohotlar,  yosh ijodkorlarni  qo‘llab-quvvatlash  tizimi,  xalqaro  hamkorlikning  kengayishi  hamda zamonaviy  san'at  yo‘nalishlarining  rivojlanishi  masalalari  yoritilgan.  Shuningdek, tasviriy san'atning milliy madaniyat va ma'naviy taraqqiyotdagi o‘rni ilmiy jihatdan asoslab berilgan.