AKVAREL TEXNIKASINING BUGUNGI SAN'ATDAGI O‘RNI - Abduqayumova Aqida Abdurashid qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.          Mazkur maqolada akvarel texnikasining tasviriy san'atdagi o‘rni, uning tarixiy taraqqiyoti hamda zamonaviy san'atdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Akvarelning badiiy ifoda  vositasi  sifatidagi  imkoniyatlari,  kompozitsion  va  rangtasvir  yechimlaridagi o‘rni, shuningdek, zamonaviy rassomlar ijodidagi qo‘llanilish xususiyatlari yoritilgan. Tadqiqot  davomida  akvarel  texnikasining  milliy  va  jahon  san'atidagi  rivojlanish tendensiyalari ilmiy jihatdan asoslangan.