TASVIRIY SAN'ATDA YORUG‘LIK VA RANGLAR MUNOSABATLARI - Abduqayumova Aqida Abdurashid qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  tasviriy  san'atda  yorug‘lik  va  ranglar  munosabatlarining nazariy  hamda  amaliy  asoslari  tahlil  qilinadi.  Yorug‘likning  rang  idrokiga  ta'siri, ranglarning o‘zaro uyg‘unligi, kontrast va kolorit masalalari ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek,  rassomlik  san'atida  yorug‘lik  va  rang  munosabatlaridan  foydalanish orqali  badiiy  obraz  yaratishning  o‘ziga  xos  xususiyatlari  ko‘rib  chiqiladi.  Tadqiqot natijalari  tasviriy  san'at  ta'limida  rangtasvir  fanlarini  o‘qitish  samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.