PUANTALIZM SAN'ATINING KELIB CHIQISHI VA RIVOJLANISHI - Abduqayumova Aqida Abdurashid qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya            Mazkur maqolada puantalizm san'atining vujudga kelish tarixi, uning nazariy asoslari  hamda  jahon  tasviriy  san'ati  taraqqiyotidagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  XIX  asr oxirida  yuzaga  kelgan  ushbu  badiiy  yo‘nalishning  impressionizm  bilan  bog‘liqligi, rang nazariyasiga asoslangan ijodiy tamoyillari va keyingi san'at rivojiga ko‘rsatgan ta'siri ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, puantalizmning zamonaviy tasviriy san'at va dizayndagi ahamiyati ham o‘rganiladi.