TAʼLIM TIZIMIDA JAMOADAGI SOGʻLOM MUHITNI YARATISHDA PSIXOLOGIK XIZMATNING O’RNI VA AHAMIYATI - Ravshanqulova Latofat Abdujalilovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  ta’lim  tizimida  jamoada  sog‘lom  psixologik  muhitni yaratishda psixologik xizmatning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Sog‘lom psixologik muhit  ta’lim  jarayonining  samaradorligini  oshirish,  o‘quvchilar  va  pedagoglarning ruhiy salomatligini ta’minlash hamda ijobiy ijtimoiy munosabatlarni shakllantirishda muhim  omil  hisoblanadi.  Maqolada  psixologik  xizmatning  asosiy  yo‘nalishlari, profilaktik, diagnostik va korreksion faoliyatining mazmuni tahlil qilingan.