TALABALARNI TARBIYALASHDA JISMONIY VA MA’NAVIY BARKAMOLLIKNI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK MEXANIZMLARI - Xaydarov Saminjon Obbosovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  talaba-yoshlarni  jismoniy  va  ma’naviy  barkamol  shaxs sifatida tarbiyalashning pedagogik mexanizmlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek,  oliy  ta’lim  muassasalarida  sog‘lom  turmush  tarzini  shakllantirish, ma’naviy  qadriyatlarni  singdirish,  milliy  va  umuminsoniy  fazilatlarni rivojlantirishning  zamonaviy  pedagogik  yondashuvlari  yoritilgan.  Maqolada  ta’lim-tarbiya  jarayonida  innovatsion  metodlar,  motivatsion  muhit  va  pedagogik hamkorlikning ahamiyati asoslab berilgan.