O‘QUVCHILARDA PSIXOLOGIK HIMOYA MEXANIZMLARINING STRESSNI YENGISHDAGI ROLI - Xalilov Jamshid Abdugʻaniyevich, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda psixologik himoya mexanizmlarining stressni yengishdagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilar turli xil psixologik bosimlar, emotsional zo‘riqishlar va stressli vaziyatlarga duch keladilar. Bunday  holatlarda  psixologik  himoya  mexanizmlari  shaxsning  ruhiy  muvozanatini saqlashga, salbiy his-tuyg‘ularni kamaytirishga va stressli vaziyatlarga moslashishga yordam  beradi.  Maqolada  psixologik  himoya  mexanizmlarining  turlari,  ularning stressni yengishdagi funksiyalari va o‘quvchilarning ruhiy salomatligiga ta’siri tahlil qilingan.