O‘QUVCHILARNING O‘ZINI-O‘ZI BAHOLASHINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK OMILLARI - Abdullayev Abdulatif Abdulxafiz o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:    Ushbu  maqolada  maktab  muhitida  o‘quvchilarning  o‘zini-o‘zi baholashini shakllantirishga ta’sir etuvchi psixologik omillar tahlil qilingan. O‘zini-o‘zi baholash shaxsning o‘z qobiliyatlari, imkoniyatlari, yutuqlari va kamchiliklarini anglash hamda ularga nisbatan munosabatini ifodalovchi muhim psixologik xususiyat hisoblanadi. Maqolada o‘quvchilarning o‘zini to‘g‘ri baholashiga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar, jumladan oilaviy muhit, o‘qituvchi munosabati, tengdoshlar ta’siri hamda  maktab  psixologining  roli  yoritilgan.  Shuningdek,  o‘zini-o‘zi  baholashning shaxs motivatsiyasi, o‘quv faoliyati samaradorligi va emotsional barqarorlikka ta’siri tahlil qilingan. O‘quvchilarda adekvat o‘zini-o‘zi baholashni shakllantirish bo‘yicha psixologik yondashuvlar va amaliy tavsiyalar berilgan.