O‘QUVCHILARNING PSIXOLOGIK SOG‘LIQINI MUSTAHKAMLASH, STRESSGA CHIDAMLILIKNI RIVOJLANTIRISH VA MAKTAB MUHITINI QO‘LLAB-QUVVATLOVCHI AMALIY YO‘NALISHLAR. - Suyarova Moxira Nasiriddinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  maktab  psixologi  uchun  yoshlarning  psixologik salomatligini  qo‘llab-quvvatlash  bo‘yicha  amaliy  tavsiyalar,  xavfni  erta  aniqlash usullari  va  ota-ona-jamoa  hamkorligini  kuchaytirish  yo‘llarini  o‘z  ichiga  oladi. Adoletsiya, sinovlar, ijtimoiy bosimlar kabi holatlarda qiyin vaziyatlarda o‘quvchilarni qanday qo‘llab-quvvatlash mumkinligi ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, xavfsiz maktab muhitini yaratish, bufet bo‘yicha barcha qatlamlar bilan ishlash va 6 haftalik qisqa psixologik qo‘llab-quvvatlash dasturi namunalari keltirilgan.