MAKTAB PSIXOLOGI TOMONIDAN MUAMMOLI VAZIYATLARNI BARTARAF ETISHGA BAG‘ISHLANGAN AMALIY YO‘L-YO‘RIQLAR - Suyarova Moxira Nasiriddinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  maktab  psixologlari  uchun  maktabda  yuz beradigan turli muammolarni erta aniqlash, xavfsiz muhit yaratish va o‘quvchilar, ota-ona hamda o‘qituvchilar o‘rtasidagi samarali hamkorlik orqali muammolarni bartaraf etish bo‘yicha amaliy yo‘riqlarni jamlab beradi. Kichik ziddiyatlardan boshlab katta konfliktlar,  zo‘ravonlik,  o‘z-o‘zini  boshqarish  qiyinchiliklari  kabi  holatlar  uchun tezkor  intervensiya  protokollari,  guruh  treninglari  va  oila  bilan  ishlash  metodlari tavsiyalanadi. Shuningdek, xavfsiz maktab muhitini yaratish, maxfiylikka rioya qilish va etik mas’uliyatlarni qamrab olgan amaliy tavsiyalar berilgan.