RAQAMLAR VA KODLAR: IKKI FAN UYG‘UNLIGI - Amirqulov Farrux Musurmon o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada raqamlar va kodlarning uzviy bog‘liqligi, ular orasidagi  o‘zaro  aloqalar,  shuningdek,  matematika  hamda  informatika  fanlari uyg‘unligining  zamonaviy  hayotimizdagi  o‘rni,  ahamiyati  va  qo‘llanish  sohalari chuqur o‘rganilgan. Maqolada, ayniqsa, kodlash, uzatish, axborotni himoyalashdagi kodlarning  ahamiyati  tushuntirilgan,  raqamlar  bilan  ishlash  madaniyatining rivojlanishi haqida mulohazalar bildirilgan. Raqamlar va kodlar o‘rtasidagi ilmiy va amaliy bog‘liqliklarni izohlash uchun tarixiy, nazariy va amaliy misollar keltirilgan va kelajakda ikki fan sintezi asosida yaratiladigan innovatsion texnologiyalar istiqbollari yoritilgan.