SUN’IY INTELLEKTDA MATEMATIKANING O‘RNI - Amirqulov Farrux Musurmon o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:    Mazkur  maqola  sun’iy  intellekt  rivojlanishida  matematikaning o‘rni va ahamiyatiga bag‘ishlangan. Unda zamonaviy axborot texnologiyalari, sun’iy intellekt  tizimlarining  paydo  bo‘lishi  va  takomillashuvida  matematik  tamoyillar, algoritmlar hamda ularning fundamental negizi sifatida matematika fanining beqiyos hissasi  atroflicha  tahlil  etilgan.  Matematikaning  asosiy  bo‘limlari  —  algebra, matematika analiz, statistik tahlil, optimallashtirish va diskret matematikaning sun’iy intellektda  tutgan  roli,  nafaqat  nazariy,  balki  amaliy  jihatlari  bilan  ham  yoritilgan. Shuningdek, maqolada matematikaning sun’iy intellekt tizimlari uchun imkoniyatlari va kelajak istiqbollari ko‘rsatib berilgan.