ZAMONAVIY KOMPYUTER TIZIMLARINING RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI: BULUTLI HISOBLASHLAR VA SUN’IY INTELLEKT INTEGRATSIYASI - Roxmonov Durbek Azamjonovich,; Jalilova Mastonajon Abduqayumjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  kompyuter  tizimlarining arxitekturaviy  rivojlanish  tamoyillari,  an’anaviy  hisoblash  tizimlaridan  bulutli  va taqsimlangan ekotizimlarga o‘tish jarayonlari tahlil qilingan. Shuningdek, apparat va dasturiy  ta’minot  uyg‘unligi,  sun’iy  intellekt  (AI)  va  mashinali  o‘qitish  (ML) algoritmlarining  kompyuter  tizimlari  samaradorligini  oshirishdagi  roli  hamda kiberhavfsizlik masalalari yoritilgan.