TARMOQ TEXNOLOGIYALARINING ZAMONAVIY RIVOJLANISH TENDENSIYALARI VA ISTIQBOLLARI - Roxmonov Durbek Azamjonovich; Jalilova Mastonajon Abduqayumjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  axborot  texnologiyalari  va tizimlarining  asosi  bo‘lgan  tarmoq  texnologiyalarining  bugungi  holati,  ularning rivojlanish  bosqichlari  hamda  eng  so‘nggi  tendensiyalari  tahlil  qilinadi.  Xususan, 5G/6G  simsiz  aloqa  tarmoqlari,  buyumlar  interneti  (IoT),  bulutli  hisoblashlar  va tarmoq  xavfsizligi  masalalari  atroflicha  yoritilgan.  Shuningdek,  sun'iy  intellektning tarmoq boshqaruviga ta'siri va kelajakdagi istiqbolli yo‘nalishlar haqida ilmiy xulosalar keltirilgan.