ALLERGIK RINIT BILAN KASALLANGAN BEMORLARNI DAVOLASHDA QO‘SHIMCHA DAVO SIFATIDA IGNATERAPIYANING SAMARADORLIGI - Abdusalomov G’ayratjon Abdusalom o’g’li; To’laboyev Sunnatulla Olimjon o’g’li; Mamasidikov Soatjon Sodikovich; Rustamova Yulduz Alisherovna; To’laboyev Sunnatulla Olimjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Allergik  rinit  keng  tarqalgan  surunkali  allergik  kasalliklardan  biri  bo‘lib, bemorlarning hayot sifatiga sezilarli ta'sir ko‘rsatadi. Mazkur tadqiqotning maqsadi farmakoterapiyaga  to‘liq  javob  bermaydigan  allergik  rinitli  bemorlarda ignaterapiyaning  qo‘shimcha  davolash  usuli  sifatidagi  samaradorligini  baholashdan iborat  bo‘ldi.  Tadqiqotda  18  yoshdan  katta  30  nafar  bemor  kuzatildi.  Barcha bemorlarga  standart  davolash  fonida  3  seans  ignaterapiya  o‘tkazildi.  Tadqiqot natijalariga  ko‘ra,  bemorlarning  60  foizida  yaqqol  klinik  yaxshilanish  kuzatildi. Olingan natijalar ignaterapiya allergik rinitni kompleks davolashda foydali qo‘shimcha usul bo‘lishi mumkinligini ko‘rsatdi.