FOSRAYT KOMPETENTLIGI VA MINTAQAVIY IQTISODIY REZILYENTLIK: BO‘LAJAK MOLIYACHILARNI TAYYORLASHNING PROGNOSTIK MODELI - Boboyeva Surayyo Xamroyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  bo‘lajak  moliyachilarning  forsayt kompetentligini  rivojlantirish  orqali  mintaqaviy  iqtisodiy  rezilyentlikni  oshirish masalalari o‘rganilgan. Tadqiqotda O‘zbekiston iqtisodiyoti sharoitida inson kapitali va moliyaviy boshqaruv sifati o‘rtasidagi bog‘liqlik tahlil qilingan hamda prognostik model ishlab chiqilgan. Indeks  yondashuvi va ekonometrik modellashtirish usullari asosida Foresight Competency Index (FCI) va Regional Economic Resilience Index (RERI) shakllantirildi.