YUQORI OPTIK SHAFFOFLIKKA EGA BO‘LGAN YARIMO‘TKAZGICHLI MATERIALLARNI QUYOSH ELEMENTI UCHUN TANLASH - Atajonov Muhiddin,; Boboyev Abror Karim o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  ilmiy  ishda  yuqori  optik  shaffoflikka  va  zaruriy  elektr o‘tkazuvchanlikka  ega  bo‘lgan  shaffof  o‘tkazgichli  oksidlar  (TCO)  hamda  keng taqiqlangan zona kengligiga ega yarimo‘tkazgichli materiallarni quyosh elementlarida qo‘llash  imkoniyatlari  tadqiq  etilgan.  Maqolada  ushbu  materiallarning  yorug‘lik yutilishi,  o‘tkazuvchanligi  va  fotoelektr  samaradorlikka  ta’siri  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  samaradorlikni  oshirish  va  energiya  yo‘qotishlarini  kamaytirishga qaratilgan zamonaviy texnologik yechimlar ko‘rib chiqilgan. Olingan natijalar keyingi avlod  bino-integratsiyalashgan  fotoelektrik  tizimlar  (BIPV)  va  shaffof  quyosh panellarini yaratishda muhim ahamiyat kasb etadi.