BAHOUDDIN NAQSHBAND VA NAQSHBANDIYA TARIQATI - Yakubova Sitora Sharifovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Bahouddin Naqshband hayoti, uning ma’naviy qarashlari  hamda  Naqshbandiya  tariqatining  shakllanishi  va  rivojlanishi  yoritiladi. Naqshbandiylik islom tasavvufidagi eng yirik tariqatlardan biri bo‘lib, uning asosiy g‘oyasi  “Dil  ba  yoru,  dast  ba  kor”  tamoyiliga  asoslanadi.  Maqolada  tariqatning Markaziy  Osiyo  va  jahon  islom  madaniyatidagi  o‘rni,  shuningdek,  uning  inson ma’naviyatini yuksaltirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi.