O‘SMIRLARDA SALBIY XULQ-ATVORNI KORREKSIYA QILISH VA JINOYATCHILIKNI OLDINI OLISH - Ibragimova Saida Xashimdjanovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  o‘smirlarda  salbiy  xulq-atvorni  korreksiya  qilish  hamda jinoyatchilikning oldini olishning psixologik-pedagogik asoslari yoritilgan. O‘smirlik davrida  emotsional  beqarorlik,  ijtimoiy  ta’sirga  moyillik  va  shaxsiy  identifikatsiya jarayonlari  kuchayishi  sababli  deviant  xulq  shakllanish  xavfi  ortadi.  Maqolada korreksion yondashuvlar, profilaktik chora-tadbirlar hamda oila, maktab va ijtimoiy muhitning o‘rni tahlil qilingan.