OTA-ONALAR MUNOSABATLARI VA BOLA PSIXIKASIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR - Karimova Gulnora Azamat qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ota-onalar munosabatlari va ularning bola psixikasiga ta’sir etuvchi asosiy omillar yoritilgan. Oila bola shaxsining ilk ijtimoiylashuv muhiti bo‘lib, undagi  psixologik  iqlim  bolaning  emotsional  holati,  xulq-atvori  va  shaxsiy rivojlanishiga  bevosita  ta’sir  ko‘rsatadi.  Maqolada  ota-ona  munosabatlari  turlari, tarbiya uslublari hamda bola psixikasiga ta’sir etuvchi ijtimoiy va psixologik omillar tahlil qilingan.