PSIXOLOGIK TRENINGLAR YORDAMIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING BILISH JARAYONLARINI RIVOJLANTIRISH - Erdanova Sayyora Ibragimovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  kichik  maktab  yoshidagi  (boshlang‘ich  sinf) o‘quvchilarning  bilish  jarayonlari  (diqqat,  xotira,  tafakkur,  idrok  va  tasavvur)ning o‘ziga  xos  psixofiziologik  xususiyatlari  hamda  ularni  tizimli  psixologik  treninglar yordamida  rivojlantirish  masalalari  tahlil  qilinadi.  Maqolada  maktab  amaliyotchi psixologlari va boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari uchun mo‘ljallangan rivojlantiruvchi o‘yinlar,  kognitiv  mashqlar  hamda  trening  dasturlarini  tashkil  etish  algoritmlari metodik jihatdan asoslab berilgan.