MAKTABGACHA TA'LIM TASHKILOTLARIDA BOLA SHAXSIGA YO‘NALTIRILGAN TA'LIMDA PEDAGOGIK YONDASHUV - Ne'matullayeva Matluba Qosimovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Mazkur  maqolada  maktabgacha  ta'lim  tashkilotlarida  bola  shaxsiga yo‘naltirilgan ta'limning nazariy asoslari va pedagogik yondashuvlari tahlil qilingan. Bola  shaxsining  individual  xususiyatlarini  hisobga  olgan  holda  ta'lim-tarbiya jarayonini tashkil etish, bolalarning mustaqil fikrlashi, ijodiy qobiliyatlari va ijtimoiy faolligini  rivojlantirish  masalalari  yoritilgan.  Shuningdek,  tarbiyachining  kasbiy kompetensiyalari  va  rivojlantiruvchi  ta'lim  muhitini  yaratishning  ahamiyati  ochib berilgan.