MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING PSIXALOGIK RIVOJIDA O’YIN FAOLIYATINING O’RNI - Asadova Mohira Husan qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA O‘yin  —  maktabgacha  yoshdagi  bolalar  hayoti  va  psixologik rivojlanishining  yetakchi  faoliyatidir.  Aynan  o‘yin  orqali  bola  atrof-muhitni anglaydi, muloqot qilishni o‘rganadi va unda ilk shaxsiy xislatlar shakllanadi. Taniqli psixolog  L.S.  Vigotskiy  ta’kidlaganidek,  o‘yin  bolaning  yaqin  rivojlanish  zonasini yaratadi va undagi barcha psixik jarayonlarning o‘sishiga turtki beradi. Quyida  maktabgacha  yoshdagi  bolalar  psixologik  rivojlanishida  o‘yin faoliyatining o‘rni va uning ahamiyati haqida batafsil ma’lumot berilgan.