TAʼLIM SOHASIDA KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Joniyeva Feruza Jamolovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  kasb-hunarga  yo‘naltirish  tizimini  takomillashtirishning zamonaviy  yondashuvlari,  ularning  psixologik  va  pedagogik  asoslari  hamda  ta’lim tizimidagi  ahamiyati  yoritilgan.  Bugungi  kunda  mehnat  bozoridagi  o‘zgarishlar, raqamli  texnologiyalarning  rivojlanishi  va  yangi  kasblarning  paydo  bo‘lishi  kasb-hunarga  yo‘naltirish  tizimini  zamonaviy  talablar  asosida  tashkil  etishni  taqozo etmoqda.  Maqolada  kasbiy  diagnostika,  kompetensiyaviy  yondashuv,  raqamli texnologiyalar va individual kasbiy maslahatning samaradorligi tahlil qilingan.