ISITILMAYDIGAN ISSIQXONA SHAROITIDA SHIRIN QALAMPIR NAV NAMUNALARINING FENOLOGIK KO‘RSATKICHLARI VA HOSILDORLIKKA TA’SIRINI O‘RGANISH - Voxidov S.T,; Abdurasulova M.A, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiy.  Ushbu  maqolada  isitilmaydigan  issiqxona  sharoitida  shirin qalampir  nav  namunalarining  fenologik  rivojlanish  xususiyatlari  o‘rganilgan. Tadqiqot  davomida nav  namunalarining unib  chiqishi, ko‘chatlarning tutib ketishi, gullash,  meva  tugish  va  pishish  muddatlari  bo‘yicha  kuzatuvlar  olib  borilgan. Shuningdek, har bir nav namunasining issiqxona sharoitiga moslashuvchanligi, o‘sish sur’ati  va  rivojlanish  bosqichlaridagi  farqlari  tahlil  qilingan.  Olingan  natijalar asosida isitilmaydigan issiqxonalarda shirin qalampir yetishtirish uchun istiqbolli nav namunalarini tanlash va ularning agrobiologik xususiyatlarini baholash imkoniyati aniqlangan.