TURLI EKISH SXEMALARIDA YETISHTIRILGAN SHIRIN QALAMPIR DURAGAYLARI KO‘CHATLARINING O‘SISH-RIVOJLANISH XUSUSIYATLARINI O‘RGANISH - Voxidov S.T,; Abdurasulova M.A, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  turli  ekish  sxemalarida  yetishtirilgan  shirin qalampir  duragaylari  ko‘chatlarining  o‘sish-rivojlanish  xususiyatlari  o‘rganilgan. Tadqiqot davomida ekish sxemalarining o‘simliklarning tutib ketishi, poya balandligi, barglar soni, shoxlanish darajasi, gullash va meva tugish jarayonlariga ta’siri tahlil qilingan.  Shuningdek,  turli  oziqlanish  maydonlarida  o‘simliklarning  biologik rivojlanishi, hosil shakllanishi va hosildorlik ko‘rsatkichlari solishtirilgan. Olingan natijalar asosida shirin qalampir duragaylari uchun maqbul ekish sxemasini tanlash, ko‘chatlarning  yaxshi  rivojlanishini  ta’minlash  hamda  yuqori  va  sifatli  hosil  olish imkoniyatlari aniqlangan.