OʻQUVCHILARNI KASB-HUNAR EGALASHGA BOʻLGAN QIZIQISHINI OSHIRISH MASALASI VA UNING DOLZARBLIGI - Temirova Sayyora Xudayberdiyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada oʻquvchilarda kasb-hunar egallashga boʻlgan qiziqishni oshirishning  zamonaviy  ahamiyati,  muammoli  jihatlari,  metodikasi  va  ijtimoiy-psixologik aspektlari batafsil tahlil qilinadi. Xususan, yosh avlodda kasbiy qiziqishni yagona davlat siyosati, oila va  maktabni birlashtirgan harakat sifatida rivojlantirish yoʻllari,  zamonaviy  jamiyat  va  davlat  taraqqiyotidagi  oʻrni,  har  bir  bola  uchun maqsadli  individual  yondashuvning  ahamiyati  yoritilgan.  Maqolada  kasb-hunar tanlashga yoʻnaltirish tizimi, kasb tanlash  madaniyati va ta’lim sohasidagi bugungi o‘zgarishlar  asosida  istedodlarni  erta  aniqlash  va  rag‘batlantirish  zaruriyati  ochib beriladi.