O‘QUVCHILARDA O‘ZIGA ISHONCHNI RIVOJLANTIRISHGA QARATILGAN INDIVIDUAL KORREKSION MASHG‘ULOTLAR - Gʻopirova Nozima Boxodirovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘quvchilarda  o‘ziga  ishonch  hissini rivojlantirishga  qaratilgan  individual  korreksion  mashg‘ulotlarning  mazmuni, ahamiyati va samaradorligi yoritilgan. O‘ziga ishonchning shakllanishiga ta’sir etuvchi psixologik omillar, jumladan, o‘z-o‘zini baholash darajasi, emotsional holat, oilaviy muhit,  tengdoshlar  bilan  munosabatlar  hamda  ta’lim  jarayonidagi  muvaffaqiyat  va muvaffaqiyatsizliklarning  ta’siri  tahlil  qilingan.  Maqolada  maktab  psixologi tomonidan  o‘tkaziladigan  individual  korreksion  mashg‘ulotlar  orqali  o‘quvchilarda ijobiy  “Men”  konsepsiyasini  shakllantirish,  o‘z  imkoniyatlariga  ishonchni mustahkamlash, ichki qo‘rquv va xavotirlarni kamaytirish hamda shaxsiy salohiyatni rivojlantirish  usullari  bayon  etilgan.  Shuningdek,  psixologik  suhbatlar,  motivatsion mashqlar, relaksatsiya usullari, art-terapiya va reflektiv faoliyatning o‘ziga ishonchni rivojlantirishdagi  o‘rni  ilmiy  asoslangan.  Tadqiqot  natijalari  individual  korreksion mashg‘ulotlarning  o‘quvchilarning  emotsional  barqarorligi,  ijtimoiy  faolligi  va ta’limdagi muvaffaqiyatlarini oshirishda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.