MARKAZIY OSIYODA JADIDCHILIK HARAKATI: MILLIY UYG‘ONISH VA IJTIMOIY-MADANIY MODERNIZATSIYA - XILOLA IBRAGIMOVA, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  XIX  asr  oxiri  –  XX  asr  boshlarida  Markaziy  Osiyoda shakllangan  jadidchilik  harakatining  tarixiy  ildizlari,  nazariy  asoslari  va  amaliy faoliyati  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  jadidlarning  ta’lim  tizimini isloh qilishdagi  roli,  milliy  o‘zlikni  anglash  jarayoniga  qo‘shgan  hissasi  hamda  siyosiy tafakkur rivojiga ta’siri manbalar asosida yoritiladi.