YOSH DZYUDOCHILARDA PORTLOVCHI-KUCHNI RIVOJLANTIRADIGAN ASOSIY JISMONIY SIFATLAR - Rustamova.R.S, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqolada yosh dzyudochilarning maxsus jismoniy tayyorgarligida portlovchi-kuch  sifatining  ahamiyati,  uni  rivojlantiruvchi  asosiy  jismoniy  sifatlar hamda mashg‘ulot vositalari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida 12–14 yoshli  dzyudochilar  ishtirokida  pedagogik  tajriba  o‘tkazilib,  portlovchi-kuchni rivojlantirishga qaratilgan mashqlar samaradorligi aniqlangan