O‘SMIRLARDA XAVOTIR DARAJASINI ANIQLASH VA UNI KAMAYTIRISH YO‘LLARI - Tastanbekova Qarlig'ash Esenbekovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada o‘smirlarda  xavotir  (anksiyete)  darajasini aniqlash usullari hamda  uni  kamaytirishning  psixologik  yo‘llari  yoritilgan.  O‘smirlik  davrida emotsional  o‘zgaruvchanlik,  ijtimoiy  bosim  va  o‘z-o‘zini  anglash  jarayonlari kuchayishi sababli xavotir holatlari tez-tez uchraydi. Maqolada diagnostika usullari, xavotirga ta’sir etuvchi omillar va korreksion yondashuvlar tahlil qilingan.