OZONNI ANIQLASH UCHUN GAZ SEZGIR NANOKOMPOZIT MATERIALLARNING TARKIBI VA SINTEZ SHAROITLARINI ZOL-GEL TEXNOLOGIYASI ASOSIDA OPTIMALLASHTIRISH QONUNIYATLARINI TADQIQ ETISH - I.E. Abduraxmanov,; K.D. Safarov, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Maqolada atmosfera havosidagi ozonni monitoring qilish uchun mo‘ljallangan  ZnO  va  WO₃  asosidagi  yarim  o‘tkazgichli  sensorlarning  gaz  sezgir qatlamlarini  sintez  qilish  va  optimallashtirish  masalalari  yoritilgan.  Materiallarning fizik-kimyoviy xossalari hamda ozonga nisbatan sezgirligi o‘rganilib, yuqori samarali gaz sezgir materiallarni olishning optimal sharoitlari aniqlangan.