UYQU VA RUHIY SALOMATLIK O’RTASIDAGI BOG’LIQLIK - Nishonova Shahzoda Erkinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  uyquning  inson  ruhiy  salomatligiga  ta’siri,  uyqu buzilishlarining psixologik holat bilan bog‘liqligi hamda sog‘lom uyquning ahamiyati tahlil  qilinadi.  Tadqiqotlar  natijalariga  ko‘ra,  uyqu  sifati  insonning  hissiy  holati, stressga  chidamliligi,  kognitiv  faoliyati  va  umumiy  ruhiy  salomatligini  belgilovchi muhim omillardan biridir. Shuningdek, uyqusizlik, depressiya, xavotir va boshqa ruhiy buzilishlar o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik yoritilgan.