TURIZM TARJIMASI VA MADANIYATGA MOSLASHISH ASOSLARI - Toshtemirova Aziza Farkhadovna,; Feruza Khayitova Abdikhalikovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu  maqola  turizm  tarjimasida  madaniy  moslashishning  nazariy  asoslarini o'rganishga  bag'ishlangan.  Maqsad,  turizm  tarjimasida  madaniy  farqlarni  qanday hisobga  olish  kerakligini  aniqlashdir.  Tadqiqot  usullari  sifatida  adabiyotlarni  tahlil qilish  va  misollar  keltirish  qo'llanildi.  Natijalar  shuni  ko'rsatadiki,  madaniyatlararo muloqot  va  tarjimada  madaniy  moslashuv,  sayyohlarning  tajribasini  yaxshilashda muhim  ahamiyatga  ega.  Bu  tadqiqot  turizm  tarjimasida  muhim  nazariy  va  amaliy jihatlarni taqdim etadi.