INFEKSIYA NAZORATI VA INFEKSION XAVFSIZLIK - Qodirova Dilnoza Sultonboyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA   Maqolada  infeksiya  –  (lotinchadan  infectio)  yuqtiraman  degan  ma’noni anglatadi.  Infeksiya  deganda  tashqi  muhit  sharoitida  hayvon  organizmi  va  patogen mikrob - kasallik qo’zg’atuvchi orasida vujudga keladigan murakkab biologik jarayon, o’zaro  kurash  ta’siri  tushiniladi.  Organizm  va  mikroblar  o’zaro  ta’sirining  eng ifodalangan shakli infeksion kasallik hisoblanadi. Bu organizmning shunday holati-ki, bunda  qo’zg’atuvchi  ta’siriga  javoban  ma’lum  patologik  jarayonlar  rivojlanadi. Infeksion jarayonlarga tashqi muhit ommillari katta ta’sir ko’rsatadi. Infeksiya yashirin va yaqqol klinik belgilari bilan, abortiv va h.k ko’rinishda o’tadi. Kasallikni o’z vaqtida va to’g’ri aniqlashda ularning ahamiyati juda katta.