O‘QUVCHILARDA O‘ZIGA BO‘LGAN ISHONCHNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK YO‘LLARI - Sindarova Iroda Sobirovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘quvchilarda  o‘ziga  bo‘lgan  ishonchni shakllantirishning  psixologik  asoslari,  unga  ta’sir  etuvchi  omillar  hamda  samarali rivojlantirish yo‘llari tahlil qilingan. O‘ziga ishonch shaxsning ijtimoiy moslashuvi, o‘quv faoliyatidagi muvaffaqiyati va shaxsiy rivojlanishining muhim omillaridan biri sifatida yoritilgan. Shuningdek, maqolada oilaviy muhit, maktab jamoasi, pedagog va psixologlarning  o‘quvchilarda  ijobiy  “Men”  konsepsiyasini  shakllantirishdagi  o‘rni ochib berilgan. O‘quvchilarning o‘z imkoniyatlarini anglashlari, mustaqil qaror qabul qilishlari,  qiyinchiliklarni  yengib o‘tishlari  hamda  o‘z  fikrini  erkin  ifoda  etishlarini qo‘llab-quvvatlovchi  psixologik  usullar  va  amaliy  tavsiyalar  keltirilgan.  Tadqiqot natijalari o‘quvchilarda o‘ziga bo‘lgan ishonchni rivojlantirish orqali ularning ta’lim samaradorligini va ijtimoiy faolligini oshirish mumkinligini ko‘rsatadi.