MAKTAB PSIXOLOGI FAOLIYATIDA XULQ-ATVOR MUAMMOLARINI KORREKSIYA QILISHNING SAMARALI USULLARI - Qurbonova Navbahor Abduraxmonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktab  psixologi  faoliyatida  o‘quvchilarda uchraydigan xulq-atvor muammolarini aniqlash, tahlil qilish va korreksiya qilishning samarali psixologik usullari yoritilgan. Xulq-atvordagi salbiy o‘zgarishlarning kelib chiqish sabablari, ularning o‘quvchi shaxsining rivojlanishi hamda ta’lim jarayoniga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, agressivlik, tajovuzkorlik, intizomsizlik,  muloqotdagi  qiyinchiliklar,  ijtimoiy  moslashuv  muammolari  kabi holatlarni  bartaraf  etishda  individual  suhbatlar,  psixologik  treninglar,  art-terapiya, o‘yin  terapiyasi,  xulq-atvorni  modellashtirish  va  ota-onalar  bilan  hamkorlikning ahamiyati  yoritib  berilgan.  Maqolada  maktab  psixologining  korreksion  faoliyatini samarali  tashkil  etish  orqali  o‘quvchilarning  ijtimoiy  moslashuvi,  emotsional barqarorligi  va  ijobiy  xulq-atvor  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  imkoniyatlari  asoslab berilgan.  Tadqiqot  natijalari  xulq-atvor  muammolarini  erta  aniqlash  va  o‘z  vaqtida korreksion  ishlarni  olib  borish  o‘quvchilarning  shaxsiy  va  ijtimoiy  rivojlanishida muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.