O‘QUVCHILARNING O‘QISHGA BO‘LGAN MOTIVATSIYASINI OSHIRISHDA KORREKSION ISHLARNING AHAMIYATI - Qurbonova Navbahor Abduraxmonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘quvchilarning  o‘qishga  bo‘lgan motivatsiyasini  oshirishda  korreksion  ishlarning  ahamiyati  va  samaradorligi  tahlil qilinadi.  Ta’lim  jarayonida  o‘quv  motivatsiyasining  pasayishiga  olib  keluvchi psixologik,  pedagogik  va  ijtimoiy  omillar  yoritilib,  ularni  bartaraf  etishda  maktab psixologining  korreksion  faoliyati  muhim  omil  sifatida  asoslanadi.  Maqolada individual  va  guruhiy  korreksion  mashg‘ulotlar,  psixologik  treninglar,  motivatsion suhbatlar,  rivojlantiruvchi  mashqlar  hamda  ota-onalar  bilan  hamkorlikning o‘quvchilarning  bilim  olishga  bo‘lgan  qiziqishini  shakllantirishdagi  o‘rni  tahlil qilingan.  Shuningdek,  korreksion  ishlar  orqali  o‘quvchilarda  o‘ziga  ishonch, mas’uliyat,  maqsadga  intilish  va  o‘quv  faoliyatiga  nisbatan  ijobiy  munosabatni rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari korreksion ishlarning o‘quvchilarning ta’limdagi faolligini oshirish, o‘quv motivatsiyasini mustahkamlash va  shaxsiy  rivojlanishini  qo‘llab-quvvatlashda  muhim  ahamiyatga  ega  ekanligini tasdiqlaydi.