TA’LIM JARAYONIDA PSIXOLOGIK FAROVONLIKNI TA’MINLASH VA RUHIY ZO‘RIQISHLARNI KAMAYTIRISH STRATEGIYALARI - Toʻxtayeva Dilnoza Salohiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  ta’lim  jarayonida  o‘quvchilarning  psixologik  farovonligini ta’minlash  hamda  ruhiy  zo‘riqishlarni  kamaytirishning  psixologik-pedagogik strategiyalari  yoritilgan.  Psixologik  farovonlik  ta’lim  sifati,  shaxsning  barkamol rivojlanishi va o‘quvchilarning ijtimoiy moslashuvini ta’minlovchi muhim omillardan biridir.  Maqolada  ruhiy  zo‘riqishlarning  kelib  chiqish  sabablari,  ularning  salbiy oqibatlari va zamonaviy profilaktik hamda korreksion yondashuvlar tahlil qilingan.