HAMSHIRALIK ISHIDA BEMOR BILAN SAMARALI MULOQOTNING O‘RNI VA DEONTOLOGIYA FANINING ULARNI TUZALISHIDA AHAMIYATI - Atabaeva Gulnoza Yashinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  hamshiralik  faoliyatida  bemor  bilan  samarali muloqotning o‘rni hamda tibbiy deontologiya tamoyillarining ahamiyati yoritilgan. Hamshira  va  bemor  o‘rtasidagi  ishonchli,  hurmatga  asoslangan  muloqot  davolash jarayonining samaradorligini oshirish, bemorning ruhiy holatini yaxshilash va tibbiy xizmat  sifatini  ta’minlashda  muhim  omil  hisoblanadi.  Shuningdek,  maqolada deontologiyaning asosiy tamoyillari — insonparvarlik, kasbiy mas’uliyat, maxfiylikni saqlash,  bemor  huquqlariga  hurmat  bilan  yondashish  masalalari  tahlil  qilingan. Hamshiralarning kasbiy faoliyatida muloqot madaniyati va deontologik me’yorlarga rioya etish bemorlarning tibbiyot xodimlariga bo‘lgan ishonchini mustahkamlaydi.