MAKTAB O‘QUVCHILARINING RUHIY SALOMATLIGIDA DEPRESSIYA MUAMMOSI - Shukurova Dilora Toshpulotovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  maktab  o‘quvchilarining  ruhiy  salomatligida  depressiya muammosining psixologik xususiyatlari, uning kelib chiqish omillari va oldini olish yo‘llari yoritilgan. Depressiya o‘quvchilarning emotsional holati, o‘quv motivatsiyasi, ijtimoiy  faolligi  hamda  shaxsiy  rivojlanishiga  salbiy  ta’sir  ko‘rsatuvchi  dolzarb muammolardan  biridir.  Maqolada  depressiyaning  asosiy  belgilari,  xavf  omillari, diagnostik yondashuvlar va psixologik profilaktika usullari tahlil qilingan.