STARTAP INVESTITSIYA SHARTNOMALARINING TURLARI VA ULARNING HUQUQIY XUSUSIYATLARI - Ismoilova Munira Farhod qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  xalqaro  venchur  moliyalashtirish  amaliyotida keng qo‘llaniladigan startap investitsiya shartnomalarining (jumladan, “SAFE” hamda “Convertible Note”) yuridik tabiati qiyosiy-huquqiy jihatdan tahlil qilingan. Dastlabki bosqichdagi  investitsiya  vositalarining  O‘zbekiston  Respublikasi  fuqarolik qonunchiligidagi  shartli  bitimlar  va  dastlabki  shartnoma  institutlariga  nazariy munosabati ochib berilgan. Shuningdek, tadqiqot doirasida navbatdagi institutsional moliyalashtirish  bosqichlari  (“baholangan  raund”),  unda  qo‘llaniladigan  imtiyozli korporativ  huquqlar  hamda  ularni  milliy  huquq  doirasida  Mas’uliyati  cheklangan jamiyat (MCHJ) shaklida qo‘llash imkoniyatlari o‘rganilgan. Bitimni rasmiylashtirish hujjatlarining (“Term Sheet”, “SPA”, “SHA”) korporativ boshqaruvdagi o‘rni yoritilib, xalqaro sarmoyalarni jalb etishning nazariy-huquqiy mexanizmlari tizimlashtirilgan.