IQTISODIY TERMINALOGIYA TARJIMASI MASALALARINING NAZARIY ASOSLARI - Usmonova Ozodaxon Qaxramon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  iqtisodiy  terminologiyani  tarjima  qilishning nazariy asoslari, iqtisodiy terminlarning lingvistik va kognitiv lingvistika terminalogik muommolarining  aspekti,  ularni  tarjima  qilish  usullari  hamda  tarjima  jarayonida uchraydigan  muammolar,  iqtisodiy  terminlarning  shaklanishidagi  derivatsion jarayonlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda ekvivalentlik, adekvatlik va pragmatik moslik tamoyillari yoritilgan.